Recensies

Via deze pagina kunnen klanten elkaar laten weten wat hun ervaringen zijn met producten die ze bij de Groef Audio hebben aangeschaft. Ook kunt u uw eigen bevindingen kwijt over alle producten, dus niet alleen over apparatuur en luidsprekers, maar ook over kabels, accessoires, componenten uit onze componenten catalogus, enz.

5000 Resterende tekens


Rein Baarsma
Leuke winkel en goed advies.
Ben heel goed geadviseerd over een nieuw element voor mijn platenspeler. Ondanks dat ik voor iets relatiefs eenvoudigs kwam nam de verkoper alle tijd voor me. Aardige kerel. Hoop ooit bij de Groef nog eens een echt goede versterker met speakers te kopen.

Paul Valk
Bejaarde Marantz Versterker gereanimeerd
De Groef Audio is een prettige en professionele zaak met aardig en -niet onbelangrijk- deskundig personeel. Ze zijn pas tevreden als de klant dat is. Ze hebben mijn bejaarde Marantz PM 78 versterker perfect gereanimeerd! Bedankt, hij klinkt weer zoals ooit bedoeld!
Max Rave
Goed geholpen bij de De Groef.
Door een nieuw Ortofon element heeft mijn installatie weer een mooie impuls gehad. Zeer helder geluid. Bedankt voor het juiste advies.
Max.

Harold Jellema
Sevice de Groef audio
Langs deze weg wil ik Groef audio bedanken voor de geleverde service en het geduld wat zij hebben opgebracht om een leek op het gebied van platenspelers te woord te staan.
Massimo
A purchase of an historical preamplifier
I recently bought a KRELL preamplifier at De Groef Audio who shipped it to me outside The Netherlands where I live.
Despite it is a +30 years old "baby" it came to me in a very good shape and it was sounding great (I also got a restored one from USA but they did not do a great job ...).
The packaging Box was great and it saved the content from the lack of care of couriers.
The communication with the Seller has been Kind and Fruitful ... also this drove the transaction in a perfect manner.
In conclusion I would say Buy with Confidence and I am rating the transaction as 5 stars over 5 ...
Thank you DE Groef Audio for the courtesy you reserved to me, a very satisfied customer.
Kind Regards, Massimo

Marco
Current flow technology
Current flow technologie. Weer wat nieuws vanuit de geheimzinnige kelder daar in de Groef-audio. Eerst toegepast bij een modificatie van mijn Vincent sp 331 versterker. Daarmee brak de boel al wat meer open en gaf het meer rust in het geluidsbeeld waardoor de instrumenten pas echt konden doorbreken en ruimte kregen. Opvallend bleek dat de cd en streamend wel achterbleven. De platenspeler klonk echt absurd helder en muzikaal. Daarmee dus tot de conclusie gekomen dat in mijn dac (een Denon da500) en mijn passieve voorversterker ook nog de current flow techniek moet worden toegepast. Zo gezegd zo gedaan. Het resultaat is echt verbluffend. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar iets met minder weerstand in traject van de signaaldoorgave . Echt een aanrader! En het grootste effect als het word toegepast in de hele lijn denk, maar dat kunnen ze daar beter uitleggen.

Bart
Nieuwe buisjes tuner
Nieuwe buisjes gekocht voor in mijn 12 jaar oude tuner van Musical Fidelity. Het zijn de Philips JAN 6922 dual triode buisjes, dezelfde als die er in zaten. Helemaal zelf gedaan. Piece of cake.Geluid klinkt weer prachtig
Henk Bloem
Terug blijven komen.
Even een kort schrijven voor de mannen van De Groef Audio.

Ik loop al erg lang bij deze audiozaak. Helaas nog één van de weinige goede hifi-zaken in het noorden van Nederland. Ik bezoek ook andere goede audiozaken, die wil ik met dit stukje dan ook niks te kort doen.
Maar De Groef Audio heeft toch een speciale plek in mijn audiohart. Onlangs heb ik daar een mooie Audio Research eindversterker gekocht met de passieve pre van De Groef. De eindbak (buizen) is behoorlijk op leeftijd, maar speelt prachtig. De simpele pre is een verademing t.o.v. wat ik de afgelopen jaren gehad en gehoord heb. Meestal draai ik lp's, maar sinds kort stream ik ook weer een beetje. Zelfs mijn squeezebox met simpele dac klinken erg muzikaal. Als ik het zwarte goud op de draaitafel leg wordt het allemaal nog een heel stuk mooier en levendiger.
Ik ben erg blij dat ik tegen de pre/eind combi aanliep bij De Groef. Ik kon, zoals bekend is bij vaste klanten, de spullen eerst thuis uitproberen. Daarna heb ik zonder enige commerciele druk de aankoop kunnen doen.
Uiteindelijk wordt dit schrijven alweer te lang, net als mijn bezoeken aan deze audiozaak in Groningen. Dit heeft te maken met de altijd lekkere koffie en goede gesprekken. Of, zoals onlangs, dat er weer eens iets heel bijzonders staat te spelen waar de muzikaliteit van af spatte.
Als laatste opmerking: de stad Groningen heeft niet heel veel zaken meer die ik nog ken uit mijn jeugd. Ik ben zelf 51 jaar, De Groef bestaat al veel langer. De meeste winkeltjes of kroegen zijn verdwenen of vervangen. Bij De Groef heerst voor mij een bepaalde nostalgie over hifi en hobby. Verwar deze nostalgie niet met de technische vooruitgang. Technische vooruitgang die je zeker bij De Groef zult vinden. Zowel in hun producten of in het doorontwikkelen van hun eigen technische kennis, die ze dan weer goed weten toe te passen in de modificaties die ze leveren.

Marco, Frans en Rogier. Bedankt en tot ziens.
Ik hoop dat ik jullie zaak nog lang en vaak mag bezoeken.

Groet

Henk Bloem


Jan Doornheim
revisie eind-en voorversterker.
Onlangs is mijn reeds 20 jaar oude voorversterker geheel gereviseerd door de techneuten van De Groef. Het resultaat mag er zijn: schoon, snel, dynamisch en krachtig. Een bijzondere prestatie.
Enige jaren geleden hebben dezelfde technici mijn eindversterker ook al eens onder handen genomen. Destijds verbaasde ik me over de veel betere weergave. En nu dus weer! Voor een liefhebber van zuivere, krachtige en twinkelende audio een zeer aan te bevelen opwaardering van de apparatuur.
De versterkers zijn van het merk Burmester.
Beste mensen van De Groef, bedankt.

Groeten van Jan Doornheim

Aeilko Timersma
Hemelse klanken
Hemelse Klanken

Hoe beschrijf je als mens wat je hoort en wat je voelt als er mooie muziek opstaat? En welke woorden gebruik je als door een kleine ingreep het allemaal nog mooier klinkt en nog meer voelbaar is?

Eenvoudige ingreep met grote gevolgen
De Groef Audio adviseert luidsprekersnoe r rechtstreeks op de speakers te solderen. Ja, en? Ik heb hele mooie boxen met hele mooie vergulde uitgangen. Zouden die jongens van de luidsprekerfabr ikant dat allang niet zelf hebben bedacht? Niet dus!
Ik heb veel vertrouwen in de professionals van de Groef. Ze hebben in het verleden met eenvoudige ingrepen (klankmodule in de meterkast, kleine modificaties, andere snoeren etc.) de kwaliteit van mijn installaties enorm verbeterd maar deze laatste ingreep slaat alles! Ik hield dit niet voor mogelijk. Frans van de Groef Audio zegt niet op zoek te zijn naar een bepaald geluid. Nee, het is eerder het tegenovergestel de: “de afstemming van de onderlinge delen moet zo onbepaald mogelijk kunnen gebeuren, geen kleuring, zo vrij mogelijk.” En wat betekenen deze filosofische woorden in de praktijk?

Vloeiende klanken
Met geen pen te beschrijven: zo mooi klinkt het nu! Mag ik toch wat woorden en zinnen gebruiken? De muziek stroomt en vloeit. Het zogenaamde uitsterfgedrag van klanken is verbluffend. Tonen klinken voluit, worden niet afgeknepen. Het is bij wijze van spreken de balletdanser die zijn sierlijke beweging niet meer inhoudt of afbreekt maar volledig afmaakt. Het stereobeeld is niet alleen breder maar ook dieper geworden. Er klinkt meer laag en de stemmen staan lekker los. Het gevoel van “live” aanwezig te zijn. Ik heb nog nooit eerder de klankkleur van hout zo mooi gehoord: cello, viool, bas en gitaar bijvoorbeeld. En niet te vergeten hoe mooi blaas- en koper instrumenten klinken. De muziek klinkt nu vooral veel dynamischer! Nooit opdringerig, nooit afgeknepen. Het nieuwe luisteren heeft als motto: vloeien.

Uit het keurslijf
De muziek wordt niet langer bekneld door overbodige tussenaansluiti ngen en kan gaan vloeien en klinken zoals het hoort. Hoe zit het met mijn eigen keurslijf? Ook ik word gedwongen om bepaalde opvattingen over kwaliteit van geluid te resetten. Dacht ik toch echt dat het niet nog mooier en emotievoller kon klinken, maar dat doet het dus wel! Vooral meer losjes en vloeiender. Het is nog meer genieten! Een voorbeeld van hoe te leven. Weg met dat keurslijf. Laat de muziek vooral klinken en verbeelden!

Aeilko Timersma
juni 2017.

Woorden voor techneut en liefhebber
Meer lucht om de instrumenten, diepte, schoon en glashelder hoog, mooie galm als die als galm bedoeld is, opvallend meer (mooie) lage tonen, rust, stuwend waar dat wordt gevraagd, emotie, live gevoel, mooi gelaagdheid, instrumenten goed te onderscheiden, subtiel, duidelijk verschil in opnamekwaliteit te horen, nodigt uit om te gaan bewegen, verfijnd, emotie en trilling, minder volume nodig, soepel, ritmisch, ruimtelijk en vooral muzikaal!
Dennis
Correctieyuc
Dennis zei:
...en dit klinkt machtig mooi ivm de aanwezige NAD apparatuur!

Correctie: in combinatie met de aanwezige NAD apparatuur!

Dennis
Nieuwe platenspeler
Na 15+ jaren besloten om weer een platenspeler te kopen. Naast het goede advies mocht ik platen draaien in de luisterkamer alsof ik op m'n zolderkamer weer muziek zat te luisteren. Maar ditmaal met betere apparatuur!

Uiteindelijk gegaan voor de Project Debut carbon DC, en dit klinkt machtig mooi ivm de aanwezige NAD apparatuur! Na 15 jaar digitaal, wordt t weer tijd om platenzaken af te struinen naar vinyl. Een mooie ervaring.

Bedankt Groef audio.

Bart
Tentlabs b-dac en musical fidelity v-link 192+
Het streamen van highres downloads met Qobuz sublime op mijn laptop met Tentlabs b-dac en de groef modificatie van de musical fidelity v-link 192 + werkt perfect. Ik geniet telkens weer van deze set up. P8dy4
Hans Leeman
Speakerkabels rechtstreeks op printplaat.
Hoe zal ik het zeggen..? Een sterk verbeterd geluid nadat Frans van De Groef, de speakerkabels rechtstreeks op de printplaat van de speakers (Dynaudio) had gesoldeerd.
Een behoorlijke klus om de speakers los te schroeven van de standaards, maar is toch gelukt dankzij het kleine imbus-sleuteltje van Ikea. Altijd bewaren dit soort "gereedschap"
De gehele modificatie voor een beter geluid bestond uit het plaatsen van een klankmodule met vlakdraadzekeri ng (Had Frans al eerder gerealiseerd) en het solderen rechtstreeks op de printplaat van de speakers, waarbij je een signaal totaal ononderbroken, direkt naar het hart van je speakers stuurt.
Het resultaat is een rijke verbetering van het geluid. Het komt meer naar voren en is rijker in het hele spectrum.
Een besliste aanrader voor de kritische luisteraar. Ik hoor nu ook details, die ik nog niet eerder had waargenomen.
Frans en Rogier, je kunt dit een súper modificatie noemen.
En het is een waar genoegen om met iemand als Frans over geluid te praten, een geluidsfreak pur-sang!
Ik kan dit nogmaals iedereen aanraden, als je écht wilt weten waar je speakers toe in staat zijn.
Hartstikke bedankt!!

Ben Nijhof
speaker aansluiting (vervolg modificatie)
Als er nog mensen zijn die twijfelen, niet doen en lees wat hieronder staat:
Om het na de modificatie helemaal af te maken werden op advies van Frans tenslotte ook de speakerkabels nog rechtstreeks op het filter in de speaker gesoldeerd.
En zoals in meerdere reviews al eerder is gemeld was het verschil bij mijn speakers tussen voor en na deze "operatie" inderdaad ook verbluffend.
Ze krijgen werkelijk zo'n ongelooflijk forse opwaardering door dit "less is more" in de signaalweg.
Je kunt dus beter wat arbeidsloon en knowhow investeren in je speakers dan in het aankopen van welke soort stekkeraansluit ing dan ook.
Het resultaat van de totale operatie is: met hoofdletters BELEVING, muzikaliteit, openheid, rust, dynamiek, detaillering, glashelder hoog, snaarstrak superlaag.
Hier geldt: vakmanschap is meesterschap. "De Groef"...... aan te bevelen voor iedereen die van muziek houdt. Nogmaals hartelijk dank